Etiquetes

dimecres, 26 d’octubre del 2011

Notes d'educació

Ahir, dimarts 25 d'Octubre, la Marta Arrufat va llegir un text del llibre Contes a la Xina.

Vam portar el treball de revistes educatives, que consistia en un informe, escrit o reportatge de les revistes educatives actuals a Catalunya, com són el Guix o Quadernos de pedagogía. Havia d'incloure un anàlisi del contingut i la forma, i una fitxa tècnica.
Després vam veure un vídeo de TV3 A la carta sobre l'educació a EEUU, Finlàndia i Espanya. El trobo força interessant perquè parla de com Finlàndia és un punt de referència en quant a educació pel seu alt nivell.

A Finlàndia una escola canvia perquè canvien les seves expectatives. Els alumnes són el més important, però ells mateixos saben que s'espera d'ells que vagin a la universitat. Quan arriba un professor nou a l'escola, aquest és avaluat tant pels mestres com pels alumnes.
A EEUU tanquen totes les escoles que no donen bons resultats. Això s'hauria de fer també a Espanya.

A la Computers School de Nova York s'exigeix als nens un nivell més alt del que teòricament els pertoca. Depenent de les notes que treguin els alumnes, podran anar a uns instituts o a uns altres. Per què els estudiants s'esforçin al màxim sempre, els mestres penjen a la web de l'escola els resultats diaris dels estudiants en quant a atenció, comportament...

http://aquevedo.wordpress.com/2008/07/06/modelo-educativo-finlandes

Després parlen sobre estudiants d'Erasmus d'arreu del món, que venen a la Universitat més prestigiosa de Finlàndia.

Els nens començen l'escola als 7 anys i abans d'aquesta edat, tots tenen una plaça assegurada a alguna llar d'infants.
A moltes escoles tenen bons resultats pel fet que es dóna la opció de grups més petits o classes de repàs. Els nens tenen a la mateixa mestra tota la primària, per conèixer a la perfecció als alumnes.A la tarda no hi ha classe i tenen pati durant 15 minuts cada 45 minuts de classe, per aconseguir que els nens estiguin atents durant tota l'estona.
La majoria d'alumnes fan el batxillerat i l'abandonament escolar és inferior al 10%.

El lema de l'educació finesa és que ningú mai es quedi enrere.


Us deixo aquí a continuació el vídeo perquè el pugueu veure tots:
http://www.tv3.cat/videos/3477090/Notes-deducacio


Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada